Παρασκευή
6 Δεκεμβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3365RSS FEED
Ο Σύριζα της προόδου με το παλιοΠασόκ
Γράφει η
Αγγελική Χαραλαμποπούλου

 

 Είπαμε, ο Σύριζα  έχει κατ’ αποκλειστικότητα το ηθικό πλεονέκτημα, τη δημοκρατικότητα, τον προοδευτισμό.

Ηθικό πλεονέκτημα με μπροστάρισα την  Γενική Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα  η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έγκυρα και σοβαρά ΜΜΕ,  παράλληλα εργαζόταν ως δικηγόρος υποστηρίζοντας  διαπλεκόμενα συμφέροντα,   ενώ σύμφωνα με επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, ήταν μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα.

 Αλήθεια, θυμάστε με πόση ένταση και ΄΄απειλητικότητα΄΄ εκφράζονταν ο Σύριζα προεκλογικά εναντίον των κατασκευαστικών και εργοληπτικών  εταιρειών; Και τι πληροφορούμαστε εν συνεχεία; Πόσες και πόσες κατασκευαστικές και εργοληπτικές   εταιρείες ανήκουν σε κορυφαία στελέχη του Σύριζα και στις οικογένειές τους, με πρώτη και καλύτερη την οικογένεια του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα,  του Αλέκου Φλαμπουράρη και τόσων άλλων…                                                                                                        Οπότε, πόση υποκρισία, πόσο θράσος, πόση ψευτιά…

Αφήνει πίσω τη συντήρηση λέει,  τη διαπλοκή, το νεποτισμό κλπ και ακολουθεί το βηματισμό της προόδου.

Πρόοδος ο σχηματισμός κυβέρνησης με την παρέα μας-τους προσωπικούς μας φίλους και  η αγαστή συνεργασία με την ακροδεξιά του Καμμένου και τα μπουμπούκια του ΠΑΣΟΚ, το παλιοΠασόκ (όχι το παλαιό, το ΄΄παλιο..΄΄ το κακό Πασόκ) που έλεγε και η μακαρίτισσα πλέον-καραβαμμένη  Πασοκτζού- η φίλη μου Δήμητρα.

Είναι κοινός τόπος ότι μεγάλο μέρος του παλαιού ΠΑΣΟΚ-το παλιοΠασόκ,  μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ  από το 2015 ήδη και πρόσφατα, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, αυτομόλησαν και τα υπόλοιπα ρετάλια.

Μάλιστα, πολλά στελέχη αλλά και ισχυροί σύμβουλοι μέχρι χθες του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι σήμερα πρόσωπα-κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα της Κουμουνδούρου ήταν ο «στρατηγός» του Άκη στις εσωκομματικές εκλογές και πρώην γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Κοτσακάς που έγινε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με γραφείο στην Κουμουνδούρου και υψηλές κομματικές αρμοδιότητες.

 Τελευταίες μεταγραφές η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θάνος Μωραϊτης και ο Άγγελος Τόλκας, οι οποίοι στον πρόσφατο ανασχηματισμό ανέλαβαν και υπουργικά χαρτοφυλάκια. Στέλεχος του κλίματος Τσοχατζόπουλου  υπήρξε κατά το παρελθόν και o Θάνος Μωραϊτης, την εποχή της κραταιής νεολαίας στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το 2002 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως υπουργός Ανάπτυξης, είχε ορίσει τον Θάνο Μωραϊτη, αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΠΑ.

Επίσης, ο  στενά συνεργαζόμενος με τον Χρήστο Σπίρτζη,  Χάρης Τσιόκας, ο οποίος ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη, πρώην βουλευτής, κυβερνητικό στέλεχος, διορισμένος νομάρχης, γενικός γραμματέας υπουργείου επί μνημονιακής κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, που όμως, όταν είδε πως το καράβι του ΠΑΣΟΚ πάει στα βράχια, εγκαίρως το εγκατέλειψε και μεταπήδησε στο καταμαράν του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τόσοι άλλοι…

Την πρόοδο επικαλείται. 

Δηλαδή η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η επαιτοποίηση των Ελλήνων είναι πρόοδος.

Έχει μετατρέψει την πλειονότητα των ελλήνων σε επαίτες-ζητιάνους που εκλιπαρούν  και ελπίζουν να πάρουν κάποιο, ή κάποια επιδόματα για να επιβιώσουν. Και δεν μιλάμε βέβαια για καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθησιν  παρασιτοβιούντες, αλλά για πρώην αξιοπρεπείς εργαζόμενους πολίτες που η πρωτηφορααριστερά πρόοδος τους στέρησε τα πάντα, ακόμα και την αξιοπρέπειά τους.