Τρίτη
22 Ιανουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3047RSS FEED
Οι αχάριστοι
28/05/2018

Γράφει ο Θανάσης Γριτσόπουλος

 

Τελικά είμαστε αχάριστοι σαν λαός, και τώρα και στο παρελθόν, ανέκαθεν και φοβάμαι ότι θα παραμείνουμε με το ίδιο κουσούρι μέχρι την συντέλεια του κόσμου. Να δούμε την ώρα της κρίσεως τί ψυχή θα παραδώσουμε. Στο παρελθόν δείξαμε  την αχαριστία μας σε ανθρώπους, Έλληνες και ξένους,  που είτε δόξασαν, είτε έσωσαν την πατρίδα μας. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και σήμερα, αν δεν υπήρχαν τα Σκόπια που διεκδικούν  τον χώρο και το όνομα της Μακεδονίας και την καταγωγή τους από τον Μεγαλέξανδρο, το άγαλμά του θα είχε την ίδια τύχη που είχε  το άγαλμα του Τρούμαν. Αλήθεια υπάρχει άγαλμα του Αλεξάνδρου του Μεγάλου στην πατρίδα μας; Πολύ φοβάμαι οτι όχι. Γι’ αυτό και τη γλύτωσε μέχρι σήμερα.  Εκτός αν έχουν στήσει κάποιο έξω από το δραστικό βεληνεκές των μπαχαλάκηδων ή σκέφθηκαν να το στείλουν στή Φύρομ πρός φύλαξη και εκείνοι επωφελούμενοι αντί να το φυλάξουν σε κάποιο υπόγειο, το εξέθεσαν και το προσκυνούν γονυκλινείς. 

Σκεφθείτε αν είχαμε στα χέρια μας σήμερα τον Ερμή του Πραξιτέλη τι μαύρο θα είχε φάει αν ήταν σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ή των Εξαρχείων. Και αναφέρω μόνον αυτά τα γνωστά για να μην πάρουν χαμπάρι οι μπαχαλάκηδες οτι υπάρχουν αγάλματα και αλλού.  Σκεφθείτε να είχαμε τοποθετημένο έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ  το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης τι μπογιά θα είχε φάει και τι ωραίο θέαμα θα είχε προσφέρει, μαζί με την πυρπολούμενη Σημαία και την απαθή φρουρά, στα τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία καταφέρνουν να εισχωρούν εκεί που αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη και τον νόμο οι εντεταλμένοι. Φαντάζεστε να είχε απαλλαγεί το κέντρο της Αθήνας από τους καθημερινούς ομίλους ή μάλλον ουλαμούς ή διμοιρίες διαδηλωτών που εκτονώνονται βαδίζοντες  ράθυμοι και ανενόχλητοι σε δεκαεξάδες για να καταλαμβάνουν όλο το πλάτος της οδού και να διακόπτουν έτσι την κυκλοφορία.  Φαντασθείτε τι καλό θα ήταν αυτό για την πόλη, να φύγουν εκτός ιστορικού κέντρου και όλοι οι οχλούντες και προκαλούντες υπουργοί και υφυπουργοί. Πόσο θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους, τους  εργαζόμενους , τους οδηγούς, σουβλατζήδες, εστιάτορες, εμπόρους και ότι άλλο. Γιατί εδώ που τα λέμε το κέντρο της πόλης δεν έχει να προσφέρει πλέον, και τίποτα άλλο  εκτός από  ευρείας καταναλώσεως αγαθά. Σουβλάκι, τζατζίκι, μουζάκα, ρετσίνα, τυρόπιτα και καφέ κάθε είδους. Δεν θα εκπλαγεί πλέον κανένας Barista όπως αυτοαποκαλούνται σήμερα, αν του ζητήσετε ενα καφέ Kopi Luwak, ή ένα Cohiba Exquisito, πολύ πιθανόν δε να σας το φέρει και μέσα σε υγραντήρα, αυτή είναι πλέον η μέγιστη πολυτέλεια που μπορεί να προσφέρει η πρωτεύουσα.

Ολες αυτές οι  αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις που  ελάμβαναν χώρα στο λίκνον της δημοκρατίας, το ιερό κάποτε Βουλευτήριο, αφού κατέστρεψαν τον περιβάλλοντα χώρο, αυτοκαταστράφηκαν. Αιώνια συνθήκη. Βλέπεις πλέον στην Αθήνα συνδικαλιστικό συλλαλητήριο με 3000 διαδηλωτές;  Αδύνατον. Αφού  και το βουλευτήριο δεν ασχολείται με το έργο του και αναλίσκεται ασχολούμενο με την λάσπη. Κάποτε η λάσπη γινόταν στάμνες στο μαρούσι, τώρα την έχουν στις τσάντες τους σε ταπεράκια βουλευτές και βουλευτίνες και την εκσφενδονίζουν εναντίον αλλήλων. Λάσπωσαν  επί χρόνια την Χρυσή Αυγή και  την έστειλαν στον ανακριτή με τις χειροπέδες, περνώντας την μπροστά απο τον τηλεοπτικό φακό για διαφήμιση και δυσφήμιση, θα έπρεπε τουλάχιστον να την χώνανε  δια βίου στην φυλακή αν σωστά κατηγορήθηκε και διέπραξε αυτά που της καταλόγισαν ή να της ζητήσουν  συγνώμη, και να πάνε στό σπίτι τους, αφού που την κατηγόρησαν χωρίς να μπορέσουν να αποδείξουν τίποτα. Και όχι να διαμαρτύρεται τώρα προσβεβλημένη η κα. Τασία, γιατί της είπε ο πολιτικός της αντίπαλος «να κάνει μια βόλτα στην Ομόνοια για να την δούν οι μετανάστες, να τρομάξουν και να τραπούν εις φυγήν, μήπως δούμε λίγο και εμείς οι ιθαγενείς τον ήλιο». Και ο δράστης έχει διαπράξει και στο παρελθόν και άλλη ασέλγεια εις βάρος εκπροσώπου  του ασθενούς φύλλου. Αλλά και εκείνη τη φορά το θύμα δεν ήταν από αυτά που κρατάνε το στοματάκι τους σε πολιτισμένα επίπεδα διαλόγου. Και όταν τα βάζεις με την Χρυσή Αυγή δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα ακόμα και αν ανήκεις στο ένδοξο Κ.Κ., ξέρεις ομως οτι δεν χαρίζει κάστανα.

Διάφοροι άλλοι που λασπώθηκαν προ μηνών, δέκα αν θυμάμαι καλά τον αριθμό, όταν στάλθηκαν στην εξεταστική της κας Τασίας επιτροπή για τους πολιτικούς, ενεχόμενους δήθεν στο σκάνδαλο Νοβάρτις, είδαν τι σημαίνει αμερόληπτη εξεταστική επιτροπή και λέει τώρα ο αρμόδιος Υπουργός, αφού κατάλαβε και αυτός τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή όταν δεν μπορείς να αποδείξεις αυτό που επιδιώκεις, οτι δεν μίλησε ποτέ για πολιτικό σκάνδαλο, αλλά μίλησε απλώς για οικονομικό σκάνδαλο. Νομίζω οτι τα μπέρδεψα και εγώ σε αυτό το σημείο αλλά με τόσες μπούρδες που ακούγονται απο εδώ και από εκεί, είναι να μην μπουρδευτείς;

Σκεφθείτε όμως τώρα και τι θα πάθαινε η κακομοίρα η Νίκη, εννοώ αυτή της Σαμοθράκης που την είδα προχθές σε ντοκιμαντέρ του κρατικού καναλιού, που δεν έχει μεγάλο ακροατήριο και παίζει οτι περισσεύει, διότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι απασχολημένα με τα ευγενικά σπορ και παραδίδουν και μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής επιπέδου προφέσιοναλ και άνω. Τι περιποίηση ήταν αυτή που της έκαναν οι Γάλλοι!   Σίγουρα αν ενδημούσε ασκεπής στην σημερινή, πρώτη φορά αριστερά, Αθήνα, της κας. Τασίας και των άλλων νομίζω οτι δεν θα της είχε μείνει ούτε φτερό ούτε πούπουλο. Ας κοιμάται λοιπόν ήσυχη εκεί που είναι. Το πιθανότερο είναι να είχε αποδημήσει σε κάποιο υπόγειο της πατρίδας της, της Σαμοθράκης, πρός φύλαξiν, αφού θα είχε βανδαλισθεί κατά τα συνήθη και οι βάνδαλοι θα είχαν επίσης κατά τα συνήθη παραμείνει ασύλληπτοι. Αν δε είχαν συλληφθεί, θα είχε σίγουρα φροντίσει ο δικηγόρος τους, να βρεί μια απο τις πάμπολλες θυρίδες διαφυγής που προβλέπει ο ισχύων νόμος για αποφυλάκιση. Να είσαστε σίγουροι οτι κάτι θα έχει προβλεφθεί ακόμα και για τον εκτός Ελλάδος βαρυποινίτη όταν με το καλό αποφυλακιστεί απο την Ρουμανία και μας γυρίσει πίσω. Επίσης, υποψιάζομαι μετά βεβαιότητος, οτι οι βάνδαλοι στο βάθος του διεστραμμένου τους μυαλού, κάποιο σχέδιο θα έχουν και για τα μάρμαρα, αν και όταν επιστρέψουν στην χώρα τους. Τότε θα πρέπει να βγαίνουμε και να φυλάμε σκοπιά μέρα και νύχτα όλοι.

Επειδή όμως  εμείς δεν κακομεταχειριζόμαστε μόνον τα πράγματα αλλά και τα έμβια, αναλογισθείτε τι έχουμε κάνει και δεν ντρεπόμαστε μπίτ για μπίτ. Τά σκυλιά τα φολιάζουμε, τα γαιδούρια τα μπαστουρώνουμε, τα κοκκόρια τα κάνουμε εκτός απο κρασσάτα και μονομάχους, τα πουλάκια τα ντουφεκάμε, νομίμως και παρανόμως, λές και υπάρχει νόμιμο ντουφέκισμα, οπως μας λένε οτι έκαναν οι Γερμανοί «εις αντίποινα για την εκτέλεση αθώων Γερμανών εισβολέων ενεδρεύοντες ιθαγενείς δολοφόνοι».  Πιασ΄το αυγό και κούρευτο που λέγαμε παλιά. Βρήκαμε λοιπόν τον καημένο τον κ. Πρωθυπουργό, τελευταίο  θύμα της αγριότητάς  σας ο οποίος το μόνο κακό που έχει κάνει ήταν οτι ήθελε και σας είχε υποσχεθεί το καλό σας και ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι συνεπής με τις υποσχέσεις του διότι είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι να υπογράψουν μνημόνια των οποίων εκείνος αγνοούσε την έκταση και το βάθος και όταν οι μουσικοί του έπαιζαν καρσιλαμά, οι ξένοι χόρευαν LAMPADA και όταν εκείνοι έπαιξαν HARD ROCK, εμείς χορέψαμε το χορό του Ζαλόγγου.

Ομως αυτό δεν ήταν δίκαιο γιατί εκείνος είχε προσπαθήσει σκληρά εναντίον των κεφαλαιοκρατών ιμπεριαλιστών τοκογλύφων που έπιναν το αίμα του λαού και το απολάμβαναν σαν να ήταν μπύρα. Και πρέπει να θυμηθούμε το ηρωικό εκείνο ολονύχτιο συμβούλιο, που κλείδωσαν τον άνθρωπο στην αίθουσα, πέταξαν το κλειδί και του είπαν δεν ξερω και εγώ τι. Υποψιάζομαι οτι με την μανία που είχαν εναντίον του, γιατί η μικρή φτωχή Ελλαδίτσα δι΄αυτού και των κ.κ. Βαρουφάκη και των άλλων είχε αντισταθεί μέχρις εσχάτων και αφού εκείνος και οι συν αυτώ μη γνωρίζοντες το ειδικόν τους βάρος και υπερεκτιμώντες και θεωρώντες αυτό υπέρτερον του ειδικού βάρους των δανειστών, και αφού επι μήνες εξεστόμησαν δια των αυθαδεστάτων και προκλητικοτάτων κυριών του συγκροτήματος συμπεριλαμβανομένης και της κας Τασίας, απειλές και λοιδωρίες, τα θυμόμαστε αυτά, έτσι δεν είναι; του είπαν, «άσε τα καραγκιοζιλίκια και υπόγραψε, γιατί εδώ δεν περνάνε μαγκιές» και εκείνος φοβούμενος οτι με το ξημέρωμα δεν θα υπήρχε πλέον ούτε Ελλάδα ούτε λαός για να τον ξαναψηφίσει προτίμησε να υπογράψει και ας μην  έμελλε να υπάρχει πλέον καθόλου λαός και έτσι να μην υπάρχει πλέον φόβος ψήφου για κάμποσα χρόνια. Μεχρι τότε, ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει.

Και μετά εκείνος συνήλθε απο το σοκ και είδε οτι είχε πάθει σοκ σύσσωμος ο λαός.  Και τον κατηγορούν ακόμα για κωλοτούμπα. Αλλά ο λαός δεν ήξερε ακόμα τι είχε πάθει. Το κατάλαβε αργότερα αφού ξανάκανε το ίδιο λάθος και αφού τον ξαλάφρωσαν απο το βάρος των απίστευτα παχυλών συντάξεων σε σχέση με τα απολειφάδια που του άφησαν, και τούς ανηλεείς φόρους που πλήρωνε σε σχέση με τα βουνά που έπρεπε να πληρώνει και τότε έπεσε σε μαύρη απελπισία. Και τότε ο κάθε λογικός άνθρωπος , αν νέος μετέφερε, την επιχείρησή του στο εξωτερικό.  Αν είχε χρήματα και πληροφόρηση, μετέφερε τα χρήματα στο εξωτερικό. Θυμάστε ποιοί και πόσοι τα μετέφεραν, βούηξε ο κόσμος. Αν δεν είχε πλήρη πληροφόρηση, τα έχωνε στο σεντούκι και γλύτωνε τουλάχιστον τα Κάπιταλ Κοντρόλ και αν δεν είχε νιονιό τα έβαζε στην θυρίδα και του τα ροκάνιζαν παρανόμως τα τρωκτικά πρίν προλάβει και τα ροκανίσει νομίμως η τράπεζα ή η Α.Α.Δ.Ε.. Ας τά γράψω Ελληνικά τα Κάπιταλ Κοντρολ, γιατί καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να τα μαθαίνουμε μια και φαίνεται οτι ήρθαν για να μείνουν και μην πιστεύετε οτι υπάρχει καθαρή έξοδος όπως την νομίζετε, ή όπως θέλουν να σας πείσουν. Μην πιστεύετε τίποτα. Θα πιστέψετε μόνον όταν πάτε στην τράπεζα και ζητήσετε όλα σας τα λεφτά, και όταν λέω όλα δεν εννοώ ένα χιλιάρικο ή ένα πεντοχίλιαρο, εννοώ όλα. Γιατί έτσι τις άνοιγα και εγώ τις τράπεζες. Δεν είχα ανάγκη τους ειδικούς. Και όταν βεβαιωθείτε οτι μπορείτε να πάρετε πίσω όλα σας τα λεφτά και οτι γύρισαν πίσω τα λεφτά τους όλοι όσοι τα είχαν λαθροφυγαδεύσει. Και γιατί λέω λαθροφυγαδεύσει; Διότι αυτός που τα βγάζει στο εξωτερικό σωστά και νόμιμα, όταν τα έχει βγάλει και ερωτηθεί, γιατί τα έβγαλες;, απαντά «γιατί έτσι μου άρεσε», και δεν χρησιμοποιεί δικαιολογίες του τύπου, τα λεφτά ήταν της μανούλας μου, τα λεφτά τα είχα για τις σπουδές των παιδιών μου, τα λεφτά τα είχα δουλέψει και διάφορα άλλα ωραία, όπως «είχα πληρώσει φόρους για αυτά», πλήν όμως αστεία και άκρως παραπλανητικά, οταν ξέρουμε οτι λόγω ανικανότητος των ελεγκτών τιποτα δεν μπορεί να ελεγχθεί. Και εδώ που τα λέμε γιατί να σκοτωθεί ο ελεγκτής να συλλάβει τον φοροφυγά όταν του στέλνει σωρηδόν το σύστημα τους καινούργιους οφειλέτες που δημιουργεί με την υπερφορολόγηση. Η πιστεύετε αυτά που λέει ο Υπουργός οτι η Ελλάδα έχει μια νορμάλ και μάλλον ήπια φορολογία; Ούτε ακόμα τα λεφτά που είχε πάρει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τάδε, δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά παρ΄ όλον οτι το πασόκ δεν είναι εις θέσιν να συγκαλύψει τίποτα πια, κανένας ελεγκτής δεν μπορεί και  να μας πει τι έγιναν. Με τις υγείες σας και ας ετοιμαζόμαστε πλέον και για το σήριαλ Φυρομ, εντός ολίγου θα κλάψουμε και με αυτό.