Δευτέρα
24 Φεβρουαρίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3445RSS FEED
Οι κυβερνώντες ζουν σε άλλη διάσταση
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

 

      Είναι γνωστό ότι το φαντασιακό επίπεδο είναι ο παράδεισος της Αριστεράς. Ζουν μακριά από την πραγματικότητα που σχεδόν πάντα είναι οδυνηρή γι’ αυτήν.

       Ωστόσο, όταν κάποιος αδυνατεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του, τότε είναι επιρρεπής στο επόμενο λάθος το οποίο και μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

       Οι κυβερνώντες ζουν σε άλλο σύμπαν, στο οποίο πιστεύουν ότι η ιστορία θα τους ανταμείψει για τις τολμηρές πολιτικές τους πρωτοβουλίες.

       Δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί η τετραετία της κυβέρνησης για να κάνει κάποιος τον απολογισμό της πολιτικής που εφαρμόστηκε. Πράγματι:

       Έχουν την πεποίθηση ότι η Ιστορία και τα σύνορα της χώρας είναι προϊόντα διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό   χάρισαν τη μακεδονική γλώσσα (που είναι ελληνικά) και τη μακεδονική ταυτότητα, σε ένα σλάβο-αλβανο-βουλγαρικό  συνονθύλευμα πολιτών και σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά χείλη, είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να «μοιράσουν» το Αιγαίο και τον ενεργειακό του πλούτο με την Τουρκία.

       Από την παντελή ανικανότητα, σύμφωνα  με την Εισαγγελική εντολή, της κρατικής μηχανής, πέρυσι 100 άνθρωποι κάηκαν στο Μάτι,  ενώ πρόπερσι άλλοι 24 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μάνδρα.

       Οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ξενιτεύονται, οι φόροι και οι εισφορές αποδεκάτισαν τη μεσαία τάξη και συρρίκνωσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ οι νέοι επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα με αυξανόμενους μάλιστα ρυθμούς, απογυμνώνοντάς την από το καλύτερο επιστημονικό της δυναμικό που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη.

       Η τετραπλή «θηλιά» που περισφίγγει τη χώρα και το λαό, δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια που πλησιάζουν τα 90 δις. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 100 δις. ευρώ και στα ασφαλιστικά ταμεία τα 35δις. ευρώ και το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος ύψους 335 δις. ευρώ, είναι προβλήματα που διογκώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα λυθούν γρήγορα.

       Οι περικοπές των συντάξεων των νέων συνταξιούχων κατά 30%, η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ για 150.000 φτωχούς συνταξιούχους, η μείωση του εφάπαξ, η μείωση κατά 50% στις συντάξεις χηρείας, η αναμονή της σύνταξης για τουλάχιστον 250.000 δικαιούχους, είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

        Η ανομία διογκώνεται, η  εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, η ανασφάλεια των πολιτών φουντώνει και φτάνει σε μερικές περιπτώσεις σε θλιβερές αυτοδικίες.

       Είναι αποθαρρυντικό το γεγονός ότι παρά τη φοβερή ανικανότητα που έχει επιδείξει αυτή η κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, παρά την αθλιότητα και την ωμότητα της συμπεριφοράς της, παρά τη διχαστική της ρητορική και τα απαράδεκτα ψέματα που έχει σερβίρει, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του, δημοσκοπικά, φαίνεται ότι θα  συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό   ρόλο στην πολιτική ζωή και μετά τις εκλογές.

       Ωστόσο, δεν είναι καθόλου τιμητική και είναι ελάχιστα ελπιδοφόρα για την ελληνική κοινωνία η πρόβλεψη των δημοσκοπήσεων, ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές  θα κυμανθεί μεταξύ 20-25%.

       Πόσα δεινά πια πρέπει να υποστεί ο ελληνικός λαός για να σταματήσει ο ένας στους τέσσερις να δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;

       Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό κάποιοι που εκλαμβάνουν τον εαυτόν τους ως «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης, κάποιοι που «εξαγοράζονται» με διάφορους ψηφοθηρικούς τρόπους, να σπεύδουν να ρίξουν «γέφυρες»  στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

       Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν παγίωση της μεγάλης (διψήφιας) διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ο Κ. Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα ανεβάζοντας τους τόνους και παράλληλα προσφέροντας «γη και ύδωρ» στο κομματικό του ακροατήριο, ακόμη και αν η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη χώρα είναι πολύ μεγάλη.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.