Σαββατοκύριακo
18-19  Μαίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4990RSS FEED
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ«Nissan Nismo Concept Watch»
10/09/2013

Η Nissan πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά, όντας ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δημιουργεί ένα έξυπνο ρολόι χειρός, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους οδηγούς των Nismo μοντέλων της.

Συγκεκριμένα, το Nissan Nismo Concept Watch, θα είναι το πρώτο έξυπνο ρολόι που θα παρέχει αφενός πληροφόρηση με δεδομένα απόδοσης και τηλεματικής του οχήματος, αφετέρου και βιομετρικά δεδομένα του κατόχου του, σε πραγματικό χρόνο.

Το συγκεκριμένο ρολόι, θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (10 - 22 Σεπτεμβρίου 2013), αποτελώντας το πρώτο βήμα της Nissan στις φορητές τεχνολογίες, αλλά και μια επιτομή στην προσέγγισης που θέλει τον οδηγό ενός Nissan Nismo, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της.

Ενδεικτικά, το Nissan Nismo Watch, θα επιτρέπει στον οδηγό να :

• παρακολουθεί δείκτες απόδοσης του αυτοκινήτου, όπως μέση ταχύτητα και κατανάλωση.
• έχει πρόσβαση σε δεδομένα τηλεματικής και απόδοσης του αυτοκινήτου, εν κινήσει.
• παρέχει βιομετρικά δεδομένα, μέσω ενός μετρητή σφυγμών.
• συνδεθεί με το αυτοκίνητο μέσω bluetooth (χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης) και με μια “έξυπνη” εφαρμογή.
• λαμβάνει προσωποποιημένα μηνύματα από τη Nissan

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί ο κάτοχός του, όπως Facebook, Twitter, Pinterest και Instagram, μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού της Nissan.

Σύμφωνα με τη Nissan, η αυτονομία του Nissan Nismo Concept Watch ξεπερνά τις επτά ημέρες με συνηθισμένη χρήση. Φορτίζεται μέσω θύρας micro-USB, ενώ η μπαταρία του είναι ιόντων Λιθίου.