Τρίτη
22 Ιανουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3047RSS FEED
4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον τοκετό
20/04/2018

Τα πράγματα σε έναν τοκετό δεν είναι τόσο ειδυλλιακά, όσο η λαμπερή χαμογελαστή μητέρα που αγκαλιάζει το ροδαλό μωράκι που βλέπετε στην τηλεόραση.

Το σώμα πριν τον τοκετό κάνει “προθέρμανση”.

Η διαδικασία του τοκετού ξεκινάει περίπου τρεις μέρες πριν τη μεγάλη έλευση, με πονάκια που μοιάζουν με αυτά της περιόδου, αλλά που δεν έχουν σηματοδοτήσει ακόμη την έναρξη του τοκετού. Ο τράχηλος μαλακώνει και τεντώνει, ενώ το μωρό παίρνει θέση προετοιμαζόμενο για τη “μεγάλη έξοδο”. Αν δείτε μεγάλη ποσότητα βλέννης, πρέπει να αρχίσετε να ετοιμάζεστε- μόλις έχει αφαιρεθεί το πώμα του αμνιακού σάκου...

Δεν είναι όσο γρήγορος όσο θα θέλατε.

Ο τοκετός θέλει τον χρόνο του, που από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρει.

Τα φάρμακα δεν κάνουν θαύματα...

Μία επισκληρίδιος σίγουρα θα βοηθήσει- σημειώστε όμως ότι (στον φυσιολογικό τοκετό) θα πρέπει να είναι ελαφριά, για να μπορείτε να συνεργαστείτε στις εξωθήσεις. Επίσης, δεν θα σας την κάνουν από την αρχή του τοκετού, άρα θα νιώσετε πόνο έως έναν βαθμό.

Όταν σπάσουν τα νερά, θα το καταλάβετε!

Να είστε σίγουρη. Πρόκειται για πολύ μεγάλη ποσότητα ζεστού και γλιστερού νερού που θα βοηθήσει το μωράκι να περάσει μέσα από το σώμα της μητέρας.

 

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43538:4-pragmata-pou-prepei-na-kserete-gia-ton-toketo&catid=403:tha-gino-mama&Itemid=239