Πέμπτη
20 Ιανουαρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4141RSS FEED
Η τεχνολογία στην υπηρεσία των καθημερινών υποχρεώσεων
05/02/2013
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας η διαχείριση των καθημερινών υποχρεώσεων γίνεται πιο σύντομη και σαφώς πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η υπηρεσία MSN της Microsoft. Το 79% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τουλάχιστον 500 ώρες το χρόνο μπορούν να εξοικονομηθούν μέσω εξυπνότερης διαχείρισης των προσωπικών υποχρεώσεων.
 
Η έρευνα του MSN έγινε σε 13 χώρες της Ευρώπης. Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 7.000 άτομα. Έξι στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι καθημερινές τους υποχρεώσεις τους στερούν χρόνο από δραστηριότητες που εάν είχαν χρόνο θα επιθυμούσαν να κάνουν αλλά δεν προλαβαίνουν.
 
Επίσης, το 47% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον μία έως δύο ώρες ημερησίως με την υιοθέτηση ενός αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης του προγράμματός τους.
 
Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι ετησίως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 547,5 ώρες ή περίπου 23 ημέρες ελεύθερου χρόνου.
 
Επιπλέον, ένα ποσοστό της τάξης του 25% δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, με αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποχρεώσεών του.
 
Στην Ελλάδα, το ποσοστό των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που δήλωσε ότι με καλύτερη διαχείριση προσωπικών εργασιών θα εξοικονομούσε μία με δύο ώρες ημερησίως ανήλθε στο 41%, ενώ δύο με τέσσερις ώρες απάντησε το 26%.
 
«Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε μια εποχή με πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων, όπως tablets, φορητοί υπολογιστές και PCs, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους δεν αξιοποιούν πλήρως τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη - ιδιαίτερα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει σημαντικό ελεύθερο χρόνο, με αποτελεσματικότερη διαχείριση υποχρεώσεων» δήλωσε η Μαρία Τσιλίρα, Office Division Business Group Lead της Microsoft Ελλάς.