Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
Ο ίσκιος του πολέμου
06/02/2015

Παραμονές Χριστουγέννων. Στο αρχοντικό της Αγγλίδας γιαγιάς του ο δεκατετράχρονος Άντριου ανακαλύπτει το κρυμμένο ημερολόγιο της μητέρας του. Μέσα από τις σελίδες του μαθαίνει για τις μέρες που πέρασε η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη, υπηρετώντας ως νοσοκόμα στον βρετανικό στρατό κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πόλη αυτή, τόσο αλλόκοτη στα μάτια της -ένα σταυροδρόμι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή-, η νεαρή Αγγλίδα γνωρίζει τον πατέρα του, έναν Έλληνα αξιωματικό, και μαζί του ζει έναν μεγάλο έρωτα με τραγική κατάληξη, αφού ο αγαπημένος της πέφτει στο πεδίο της μάχης.

Τέσσερα χρόνια μετά από αυτή τη συνταραχτική αποκάλυψη, ο Άντριου νιώθει την ανάγκη να επισκεφτεί τη χώρα του πατέρα του και να ψάξει τις ρίζες του. Αυτό που θα βρει θα αλλάζει τη ζωή του για πάντα. 
  

Λορέτα  Πρόκτορ

Η Λορέτα Πρόκτορ (Loretta Proctor) γεννήθηκε στο Κάιρο από Άγγλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, The Crimson Bed, το 2010. Ακολούθησε το Middle Watch το 2012. Στον Ίσκιο του πολέμου καταπιάνεται για πρώτη φορά με ένα "ελληνικό" θέμα.
 


Λορέτα Πρόκτορ
Μετάφραση: Σαμαρά Χριστιάνα
Ημ/νία Έκδοσης: 5/12/2014
ISBN: 978-960-410-725-4
Σελίδες: 720
Τιμή: €15.90 
Εκδόσεις Ωκεανίδα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης