Σαββατοκύριακo
18-19  Μαίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4990RSS FEED
Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές και κάτι παραμονεύει…
22/06/2015

Τα Ευαγγέλια της Κολάσεως

 (The Scarlet Gospels)

του Clive Barker

 

Kυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα

και τα βιβλιοπωλεία στις 12 Ιουνίου  2015 

 

 

Ο μαιτρ του υπερφυσικού τρόμου, ο ταλαντούχος Κλάιβ Μπάρκερ, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια αναμονής με ένα βιβλίο που εκτοξεύθηκε από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του στις λίστες των μπεστ-σέλερ σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία!

 

Τα Ευαγγέλια της Κολάσεως, που κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις πρωτότυπες αγγλόφωνες εκδόσεις, είναι το πολυαναμενόμενο έργο φαντασίας του διάσημου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ζωγράφου, όπου συναντιούνται δύο από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες που δημιούργησε ποτέ: Ο Πίνχεντ (ο διάσημος δαίμονας της σειράς ταινιών «Χελρέιζερ») και ο ντετέκτιβ Χάρι Ντ’ Αμούρ.

 

Ένα βιβλίο γεμάτο δράση,  φαντασία  και  τρόμο,  που  επιβεβαιώνει  πλήρως  τα  λόγια του μεγάλου Στίβεν Κινγκ:  «Είδα το  μέλλον των έργων τρόμου και έχει  το όνομα του  Κλάιβ  Μπάρκερ. Είναι  τόσο  καλός,  που κυριολεκτικά μ' αφήνει άφωνο».   

 

                                                             OΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 

Οι τελευταίοι μάγοι της Γης ζουν μέσα στο φόβο. Ο δαίμονας Πίνχεντ, ιερέας του Τάγματος των Κοινοβιτών στην Κόλαση, τους εντοπίζει και τους σκοτώνει, αφού αποσπάσει πρώτα τις γνώσεις και τα μυστικά τους. Ο στόχος του είναι ν’ αποκτήσει όσο περισσότερες δυνάμεις μπορεί, για να γίνει κύριος της Κόλασης.

 

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Χάρι Ντ’ Αμούρ εκπληρώνει τις τελευταίες επιθυμίες των νεκρών, οι οποίοι επικοινωνούν με τη συνεργάτιδά του, το τυφλό μέντιουμ Νόρμα Πέιν. Καθώς ερευνά μια από τις υποθέσεις του, ο Χάρι ανοίγει άθελά του μια πύλη μεταξύ Γης και Κόλασης, και η πιο άγρια μάχη ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό που γνώρισε ποτέ αυτός ο κόσμος ξεκινά. Ο Πίνχεντ χρειάζεται έναν αυτόπτη μάρτυρα που θα καταγράψει την ιστορία του σαν ευαγγέλιο. Και ο Χάρι αντιλαμβάνεται πως για να σώσει τη Νόρμα –και την ψυχή του– θα πρέπει να περάσει από την Κόλαση. Κυριολεκτικά…

 

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ο Κλάιβ Μπάρκερ παρουσιάζει τον διάσημο από την κινηματογραφική ταινία Χελρέιζερ –και εμβληματικό χαρακτήρα της ποπ κουλτούρας του τρόμου– Πίνχεντ, σε ένα έξοχο, επικό, πολυσύνθετο μυθιστόρημα γεμάτο φαντασία, αίμα και ανείπωτα ανατριχιαστικούς εφιάλτες.

 

Τη μετάφραση έχει κάνει η Γωγώ Αρβανίτη.

Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

 

Σελίδες:  416    

Τιμή:     € 7,70                                        

ΙSBN:  978 960 507 085 4

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης