Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
H MAXH ΓIA THN XPIΣTIANOΣYNH
01/04/2015

1415 H ΣΥΝOΔΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΑΣ ΚΑΙ H
ΣYΣΠΕIPΩΣH THΣ ΔYΣHΣ ΕΝANTION ΤOY ΙΣΛΑΜ

Στις αρχές του 15ου αιώνα, το μαχητικό Ισλάμ αποτελούσε απειλή στη διχασμένη Ευρώπη. Ο τουρκικός στρατός σταμάτησε την τελευταία Σταυροφορία στις όχθες του Δούναβη το 1396 και από το 1413 η προέλασή τους έμοιαζε ασταμάτητη. Ο Σιγισμούνδος, Αυτοκράτορας της Γερμανίας, ήταν ο μόνος που μπορούσε να λύσει τους εσωτερικούς διχασμούς της Ευρώπης και να ανακόψει την προέλαση του κακού.

Τα Χριστούγεννα του 1414 βασιλείς και ευγενείς, ιεράρχες και λόγιοι, συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντία για μια σύνοδο υπό την ηγεσία του Σιγισμούνδου. Στην πόλη αυτή η Σύνοδος των σοφών προσπάθησε να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης, ενώπιον ενός φιλοπόλεμου Ισλάμ. Από τις αίθουσες διαπραγματεύσεων, στις οποίες δημηγορούσαν κάποιοι από τους σπουδαιότερους άνδρες της εποχής, άνθισαν τολμηρές νέες αντιλήψεις, οι οποίες θα προανήγγελλαν την Αναγέννηση, τις πρώτες εκφάνσεις του Ουμανισμού και τελικά τη Μεταρρύθμιση.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Φρανκ Γουέλς γεννήθηκε στην επαρχεία Ντάρχαμ και φοίτησε στο Κολλέγιο Μάγκνταλεν του Κέιμπριτζ. Μετά από μια εντελώς διαφορετική καριέρα στις διεθνείς επιχειρήσεις, έγινε συγγραφέας πολλών βιβλίων, περιλαμβανομένων των The Four Nations: A History of the United Kingdom και του Great Southern Land: A New History of Australia. Από τα πανεπιστημιακά του χρόνια είχε πάθος και εμμονή με τη Σύνοδο της Κωνσταντίας την οποία αναλύει στο παρόν πόνημα.


Συγγραφέας: Φρανκ Γουέλς
Σειρά: Ιστορία
Σελ: 416
Τιμή: 15,90 €
1η κυκλοφορία: Μάρτιος 2015
ISBN: 978-960-536-534-9
Εκδόσεις Ενάλιος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης