Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
REBECCA NEWTON-Η τελευταία Πυθία
25/02/2015

Η επική ιστορία συνεχίζεται και τα όρια της Ρεβέκκας δοκιμάζονται στο έπακρο!

Η πριγκίπισσα Λέιλα, κόρη της Ρεβέκκας Νιούτον και του βασιλιά Τουργκόθ, μεγαλώνει και παράλληλα μεγαλώνει και η δύναμή της να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα. Έχει το μεγαλύτερο χάρισμα που μπορεί κανείς να φανταστεί: Είναι η Πυθία! Την ώρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις μοναδικές της δυνάμεις, ανακαλύπτει ότι τρέφει βαθιά αισθήματα για τον Αλέξανδρο, τον γιο της Αρχόντισσας Φελίσιας και του Άρχοντα Λέικο. Αλλά αυτός πώς νιώθει γι’ αυτήν;

Στο μεταξύ, ο Κρόνος και οι Τιτάνες ετοιμάζουν ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη, με τη βοήθεια των Σαρτάνι. Ταυτόχρονα, καλούν στα όπλα στρατιές αρχαίων πονηρών πλασμάτων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να εξουσιάσουν την Ιερή Φλόγα και να ελευθερωθούν.

Στο μεταξύ, στα Ηλύσια Πεδία, ο Ζευς και οι υπόλοιποι Θεοί, αγωνίζονται να καταλάβουν τι σχεδιάζουν οι εχθροί τους, αφού δεν μπορούν να αναμειχθούν, αν πρώτα δεν απελευθερωθούν οι Τιτάνες.

Η Ρεβέκκα, ο Μπουλ ο Μινώταυρος και οι φίλοι τους, αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν συναντήσει ποτέ στη Χώρα του Λευκού Ήλιου και στα Τάρταρα, όπου θα χρειαστεί να αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή – θέμα ζωής ή θανάτου για όσους αγαπούν.

Θα μπορέσει η νεοανακαλυφθείσα Πυθία της Ουτοπίας να ξεσκεπάσει τα σχέδια εγκαίρως και να σώσει όλους τους κόσμους;

Μια εκρηκτική σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό… Μια ατελείωτη αντιπαράθεση… Μια θανάσιμη αγάπη… Μια σύγκρουση που θα αποφασίσει το μέλλον όλων των κόσμων!

Οι Αγώνες Πείνας με φόντο τους Ελληνικούς μύθους και θρύλους, τότε που οι Θεοί ήταν αληθινοί και οι δυνάμεις τους επιβλητικές. Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας κοπέλας. Ένα ταξίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, με ρεαλιστικές και δυνατές μάχες εναντίον Δαιμόνων και τεράτων, από τον κόσμο που βγαίνουν οι εφιάλτες. Προσθέστε και λίγη επιστημονική φαντασία, και το μυθιστόρημα αυτό περιέχει σχεδόν τα πάντα που ένας αναγνώστης μπορεί να θέλει να βρει σε μια επική περιπέτεια φαντασίας.
David J. Howe / Συγγραφέας, Εκδότης, τ. Πρόεδρος της British Fantasy Society
 

Ο Mario Routi είναι ένας ξηγημένος, μυστηριώδης και λίγο ατημέλητος τύπος. Τρύπωσε στον τρίτο πλανήτη από τον ήλιο κάπου σαράντα κάτι χρόνια πριν, εκμεταλλευόμενος μια τρυφερή στιγμή ανάμεσα στους υπέροχους γονείς του, και χρησιμοποιώντας τους έτσι ως Πύλη εισόδου.

Από παιδί πάλευε και έπαιζε μπουνιές με τον αγαπημένο του αδελφό, χωρίς να σκοτώνονται. Στα εφηβικά του χρόνια εργάστηκε σκληρά για να πείσει φίλους και δασκάλους ότι ήταν απλά ένας φυσιολογικός νέος που προερχόταν από αυτόν εδώ τον κόσμο και ότι δεν ήταν κάποιος επικίνδυνος εξωγήινος.

Υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, αναγκάστηκε να σπουδάσει διάφορα πράγματα, εδώ κι εκεί, ώστε να εισχωρήσει στον κόσμο των επιχειρήσεων, απ’ όπου απέδρασε λίγα χρόνια αργότερα για να γίνει συγγραφέας.

Αφού έγραψε μερικές ντουζίνες άρθρα, κάνα δυο σενάρια και δύο επιτυχημένα μυθιστορήματα, δημιούργησε τον δικό του κόσμο. Έναν κόσμο που ζει μέσα στο κρανίο του, και στον οποίο διαρκώς προσπαθεί να πείσει τους ήρωές του ότι δεν είναι θεός, αλλά απλά ο δημιουργός τους, έτσι ώστε να τον δουν πιο πολύ σαν πατέρα, όπως τα λατρευτά του γήινα παιδιά. Είναι υπερήφανος για τους ήρωές του και τους θεωρεί μοναδικά και αυτόνομα πλάσματα, ελεύθερα και όχι καθοδηγούμενα.

Αυτό το διάστημα κινείται ανάμεσα στη Γη και τη Χώρα του Λευκού Ήλιου και περιπλανιέται στα πιο βαθιά μέρη και των δύο κόσμων, φέρνοντας πίσω στους αναγνώστες του ιστορίες από τις περιπέτειες των ηρώων του.

Εν τω μεταξύ στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι διαρκώς ξεχνάει πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του (ή το διαστημόπλοιό του), ενώ η μεγαλύτερή του αγωνία εστιάζεται στο πώς θα τα πάει η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα.
 

Συγγραφέας: Mario Routi
Έτος Έκδοσης: 2015
Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία
Σελίδες: 432
Τιμή: € 16,30 (με ΦΠΑ)
Εκδόσεις Λιβάνη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης