Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
Μαθήματα Φόνου
22/04/2015

Καταδίωξη. Απαγωγή. Φόνος. Επανάληψη.

Πανέξυπνο, τρομακτικό, φρέσκο, δυνατό, έντονο, γρήγορο, σφιχτοδεμένο, απλά μαγευτικό! Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του Σολ Μπλακ, Μαθήματα Φόνου, που έρχεται να ταράξει τα νερά και να δώσει νέα πνοή στη μυθιστοριογραφία των κατά συρροή δολοφόνων.

Ένα «απίστευτα καλό» θρίλερ, που «τα έχει όλα» (Lee Child), «σου παίρνει το μυαλό, είναι τρομακτικό, φρικιαστικό, ενοχλητικό και θαυμάσια γραμμένο» (Chevy Stevens). Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Jeffery Deaver «είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι απ’ όλα είναι καλύτερο στο Μαθήματα Φόνου: η πλοκή, που κάνει τις παλάμες σου να ιδρώνουν και τρέχει σαν περιπολικό σε καταδίωξη, η συγκλονιστική απεικόνιση των χαρακτήρων, καλών και κακών, ή το αμίμητο στυλ του συγγραφέα; Η γνώμη μου; Και τα τρία».

Βέβαια, υπάρχουν και οι «διαφορετικές» απόψεις: «Μη διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Κανένας αναγνώστης δεν αξίζει να τρομάξει τόσο» (Linwood Barclay).

Εμείς, σας προειδοποιήσαμε!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Όταν οι δύο άγνωστοι εμφανίζονται στο απομονωμένο αγροτόσπιτο της Ροουίνα Κούπερ στο Κολοράντο, εκείνη συνειδητοποιεί αμέσως πως όλα έχουν τελειώσει. Για τους δύο αδίστακτους άντρες, από την άλλη πλευρά, αυτή είναι απλώς μία ακόμη στάση σ’ ένα μακρύ και αιματηρό ταξίδι. Και έχουν ακόμα αρκετά μίλια να διανύσουν, και πολλά θύματα να θυσιάσουν, πριν το μακάβριο έργο τους ολοκληρωθεί.

Για την αστυνομικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Βάλερι Χαρτ, το να ακολουθεί τα ίχνη των θυμάτων τους –γυναικών που απήχθησαν, βασανίστηκαν και εγκαταλείφθηκαν με τυχαία, κατά τα φαινόμενα, αντικείμενα τοποθετημένα μέσα στα σώματά τους– την έχει οδηγήσει από την εμμονή στο χείλος της σωματικής και ψυχολογικής καταστροφής.

Ωστόσο, οι δολοφονίες στο αγροτόσπιτο της Κούπερ δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Κάποιος επέζησε της φονικής μανίας των δύο αντρών. Πρόκειται για τη δεκάχρονη κόρη της Ροουίνα, Νελ, η οποία τώρα κρατάει το κλειδί που μπορεί να οδηγήσει στους δολοφόνους. Τραυματισμένη, καταπονημένη και τρομοκρατημένη, η Νελ μπορεί να πάει μόνο σ’ ένα μέρος. Όμως το μέρος αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από εκείνο που προσπαθεί να αποφύγει.

Σ’ αυτό το εντυπωσιακό, γεμάτο αγωνία, πρώτο του μυθιστόρημα, ο Σολ Μπλακ μας ταξιδεύει βαθιά μέσα στο μυαλό ενός ψυχοπαθή και στη βασανισμένη καρδιά της γυναίκας που είναι αποφασισμένη να τον σταματήσει.


Συγγραφέας: Saul Black
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 480
Τιμή: € 7,50
ΙSBN: 978 960 507 082 3
Εκδόσεις Bell

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης