Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ
04/06/2015

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Τζέιν Τζόνσον

 

Μετάφραση: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς

Σελίδες: 568, Βιβλιοδεσία: άδετο, Διάσταση: 14x21, Τιμή: 17 €, ISBN: 978-960-219-995-4

 

Πίσω από τα μεγάλα τείχη και τις επιβλητικές αψίδες του παλατιού της Μεκνές, ο Νους-Νους, αιχμάλωτος γιος φυλάρχου, σκλάβος πλέον και γραφέας της Aυλής, κατηγορείται για φόνο. Καθώς προσπαθεί να γλιτώσει την τιμωρία για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής συνωμοσίας, στην οποία εμπλέκονται τρεις πανίσχυρες μορφές: ο απάνθρωπος και δεσποτικός σουλτάνος του Μαρόκου Μουλάι Ισμαήλ, ένας από τους πιο τυραννικούς ηγεμόνες της Ιστορίας, η διαβόητη σύζυγός του Ζιντάνα, ειδική στη χρήση δηλητηρίων και στη μαύρη μαγεία, και ο ύπουλος και μοχθηρός μεγάλος βεζίρης.

Εν τω μεταξύ, μια νεαρή Αγγλίδα, η Άλις Σουάν, αιχμαλωτίζεται από κουρσάρους και καταλήγει στην Αυλή. Κι εκείνη αντιμετωπίζει το δικό της δίλημμα: πρέπει να αποκηρύξει την πίστη της και να γίνει παλλακίδα στο χαρέμι του σουλτάνου, αλλιώς θα πεθάνει. Καθώς αγωνίζονται να μείνουν ζωντανοί, η Άλις και ο Νους-Νους οδηγούνται σε μια απροσδόκητη συμμαχία που θα καταλήξει σε μια βαθιά και συγκινητική σχέση, καθώς οι δύο παρείσακτοι θα βρουν κουράγιο και απαντοχή σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιστάσεις.


Κ Ρ Ι Τ Ι Κ Ε Σ

 

Τα βιβλία της Τζέιν Τζόνσον διαθέτουν τα πάντα – σε αιχμαλωτίζουν από την πρώτη σελίδα και σε παρασύρουν σε έναν στρόβιλο έρωτα, πάθους και ιστορίας.

Κέιτι Φορντ, συγγραφέας του Α FrenchAffair

 

Το υπέροχο νέο μυθιστόρημα της Τζέιν Τζόνσον Η γυναίκα του σουλτάνου είναι κάτι παραπάνω από ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα∙ πρόκειται για ένα αληθινό έργο τέχνης. Αναπαριστώντας με μαεστρία τις ίντριγκες στην Αυλή του τυραννικού σουλτάνου του Μαρόκου Μουλάι Ισμαήλ –με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της: δεισιδαιμονία, μαύρη μαγεία και βασανιστήρια– σε βυθίζει κυριολεκτικά σε μια συνεχή ακολουθία αίματος, ιδρώτα και αδρεναλίνης, που βασίζεται στο στιβαρό υπόβαθρο πραγματικών γεγονότων. Η γυναίκα του σουλτάνου εισχωρεί μέσα σου και συνεχίζει να σε μαγεύει πολύ καιρό αφότου έχεις διαβάσει την τελευταία αράδα.

Ταχίρ Σαχ, συγγραφέας του CaliphsHouseκαι του InArabianNights

 

Όσοι απολαμβάνουν να σοκάρονται με το αλλόκοτο και το απροσδόκητο και να διαβάζουν για το εξωτικό, το μυστήριο και το πάθος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουν αυτό το μυθιστόρημα! Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Τζέιν Τζόνσον που διαβάζω και δεν βλέπω την ώρα να διαβάσω και τα δύο προηγούμενα βιβλία της. Είναι μια συγγραφέας με ταλέντο, που ξέρει να ξετυλίγει όμορφα το αφηγηματικό νήμα.

HistoricalNoteReview

 

H Γυναίκα του σουλτάνου είναι κάτι περισσότερο από ένα ιστορικό μυθιστόρημα: ξεχειλίζει από ένταση, μαγεία, θρησκοληψία, δολοπλοκίες και ίντριγκες, έρωτα, σεξ, και κάθε είδους τρέλα. Μου είναι αδύνατον να το περιγράψω επαρκώς∙ πρέπει να το ανακαλύψετε οι ίδιοι.

ReadingThroughLife

 

 

Η ΤΖΕΪΝ ΤΖΟΝΣΟΝ μεγάλωσε στην Κορνουάλη. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και στο Μαρόκο, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Βέρβερο σύζυγό της, στη διάρκεια της έρευνάς της για το βιβλίο της TheTenthGift, το οποίο έχει μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα TheSaltRoadκαι Η Γυναίκα του Σουλτάνου, για τα οποία το Μαρόκο αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής της.  Η Τζέιν Τζόνσον έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον χώρο του βιβλίου και συνεχίζει να συνδυάζει τις εκδοτικές της δραστηριότητες με τη συγγραφή βιβλίων για ενηλίκους αλλά και για παιδιά. 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης