Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι
24/04/2015

Είναι ανύπαντρη, γύρω στα 30, και ζει στο Λονδίνο. Η ζωή της μοιάζει να πηγαίνει ...από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει σαν νεροφίδα και οι άντρες που γνωρίζει είναι ήδη παντρεμένοι, κακόγουστοι ή, απλώς, προτιμούν ... τους άντρες. Ωστόσο, κατάφερε μέσα σ' ένα χρόνο να χάσει εννέα κιλά -και στο ίδιο διάστημα να ξαναπάρει μόνο οκτώ.

Βασισμένο στο εβδομαδιαίο χρονογράφημα της δημοσιογράφου Έλεν Φήλντινγκ στην εφημερίδα «Independent», το Μπρος γκρεμός και πίσω ... ράφι (Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς) καταγράφει ένα χρόνο από τη ζωή μιας νέας γυναίκας σε αναζήτηση ... αρσενικού, αλλά και μιας υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

Εξαιρετικά κεφάτο, ξεκαρδιστικό όσο και συγκινητικό, το μυθιστόρημα της Έλεν Φήλντινγκ έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

H Έλεν Φήλντινγκ (Helen Fielding) γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ και ζει στο Λονδίνο. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BBC για δέκα χρόνια και στη συνέχεια σε διάφορες εφημερίδες. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «The Daily Telegraph».
Tο Ω, τι υπέροχος κόσμος είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και εκδόθηκε το 1994. Tο δεύτερο (1996), Mπρος γκρεμός και πίσω... ράφι (Tο ημερολόγιο της Mπρίτζετ Tζόουνς), της εξασφάλισε μεγάλη επιτυχία στη M. Bρετανία, στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, ενώ γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία. Tο 1998 τιμήθηκε με το British Book Award -το αντίστοιχο Όσκαρ των εκδόσεων- ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Το τρίτο βιβλίο της, Προς γνώση και συμμόρφωση (1999, συνέχεια του Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς), σημείωσε κι αυτό τεράστια επιτυχία. Και τα τρία αυτά μυθιστορήματα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» καθώς επίσης και το έργο Ολίβια Τζάουλς και η αχαλίνωτη φαντασία της.

Συγγραφέας: Έλεν Φήλντινγκ
Τιμή:  7€  
Σελίδες: 320  
Σχήμα: 14x21 εκ.  
ISBN: 978-960-410-745-2
Εκδόσεις Ωκεανίδα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης