Τρίτη
6 Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4643RSS FEED
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥΚονδύλια για την έρευνα
06/08/2013
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Μια μεγάλη επιτυχία «γιορτάζει» η Κύπρος, που εξασφάλισε σημαντικά κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα.

Όπως έγινε γνωστό, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατόρθωσε να δεσμεύσει κονδύλια άνω των 20 εκ. ευρώ κατά το διάστημα 2012-2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του 2013 το πανεπιστήμιο έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 8 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για ερευνητικά έργα που δόθηκαν σε ακαδημαϊκούς του, ενώ το 2012 εξασφάλισε 13 εκ. ευρώ από εξωτερικές ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις.

Σημειώνεται, ότι οι χορηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας θεωρούνται οι πιο ανταγωνιστικές στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς κάθε χρόνο τίθενται υψηλά κριτήρια αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται μόλις το 8 έως 9% των υποβαλλόμενων προς αξιολόγηση προτάσεων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει παρουσιάσει μία συνεχή και σταθερή παρουσία στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας, μέσω των ακαδημαϊκών και εργαστηρίων του Ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, έρευνες του αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τον πολυπόθητο στόχο της Αναγεννητικής Ιατρικής όσον αφορά την κατασκευή λειτουργικών οργάνων σε εργαστήριο, ενώ το νεοσυσταθέν Εργαστήριο Χαρακτηρισμού Δομικών Υλικών «ΛΗΔΡΑ» συμβάλλει στην προστασία της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Κύπρου.
 
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης