Τρίτη
21 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4020RSS FEED
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016Ξεχώρισε η ECOELASTIKA ΑΕ
18/07/2016

Η ECOELASTIKA βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο και την προσφορά της στο περιβάλλον με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Η τελετή απονομής των Βραβείων διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά από το ECOCITY και διεξήχθη το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο συγκρότημα των Πηγών Καλλιθέας στη Ρόδο.

Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν από το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο Ροδίτης Γλύπτης και Κεραμίστας Κώστας Νεοφύτου.

Η ECOELASTIKA βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο και την προσφορά της στο περιβάλλον καθώς απέδειξε ότι κατά την συναποτέφρωση μεταχειρισμένων ελαστικών σε τσιμεντοκλίβανους ένα ποσοστό της τάξης του 23% της ποσότητας των ελαστικών παραμένει στο τελικό παραγόμενο προϊόν. Με αυτήν την έννοια το ποσοστό αυτό προστίθεται στα ποσοστά της ανακύκλωσης των ελαστικών οχημάτων. 

Η ECOELASTIKA μέσω της συμμετοχής της σε ερευνητικά προγράμματα για την τελική αξιοποίηση των ενδιάμεσων ή κύριων προϊόντων της μηχανικής επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών στοχεύει:

  • Στην διεύρυνση των εναλλακτικών λύσεων για την απορρόφηση των προϊόντων ανακύκλωσης των ελαστικών
  • Στην μείωση του προβλήματος της συσσώρευσης ολόκληρων ελαστικών στα ανακυκλωτήρια ελαστικών
  • Στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της τελικής αξιοποίησης των ελαστικών
  • Στην εν γένει αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των ελαστικών εντός των ορίων που επιβάλλονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης